Kövess a Facebookon!

Toszkána és hétköznapok

Írások egy magyar család toszkánai életéről, mindennapjairól, saját képekkel illusztrálva. Nem realtime, a fáziskésés kb. három év, a papíron írt napló szerkesztett, kiegészített változata. e-mail:toszkanaeshetkoznapok@gmail.com

KEZDETEK

Címkék

Osztályozó vizsgák után fejes az ismeretlenbe

2011.10.05. 21:40 - Toszkána és hétköznapok

Címkék: olasz Olaszország Toszkána Toscana Chianti Monti in Chianti

 

 

Hirtelen jött a lehetőség, hogy egy ismerős Monti in Chiantiból Rómába költözött, de nem akarta feladni teljesen a régi házát, így inkább kiadta nekünk. Az eredeti verzió szerint a húgom családja lakott volna benne, csakhogy a férje a munkája miatt egyelőre nem tudott menni, így felajánlották a lehetőséget nekünk.

 

Mi már régóta gondolkodtunk azon, hogy amikor majd lesz rá lehetőség, jó lenne legalább pár hónapra a gyerekeket elvinni valahová nyelvet tanulni.

 

Maria házának bejárata

Már az előszervezés is nagyon küzdelmesnek tűnt, mivel az én férjem sem tudta a munkáját ripsz-ropsz átszervezni. A legmegvalósíthatóbbnak az látszott, hogy a feleségek menjenek előre a gyerekekkel. Ekkor volt nálam a labda, hogy mit gondolok, bírnám-e, illetve a gyerekeknél, hogy értik-e, legalább a nagyok, hogy mivel jár ez, és hogy vállalják-e? Némi gondolkodás után lelkesen belevágtunk, bár elég vad ötletnek tűnt, úgyhogy nem nagyon vertük a részleteket nagydobra.

Különösen, mert többféle verzió is felmerült, 2 nő 7 gyerekkel, amiben én a bébiszitter lettem volna, a húgom pedig a dolgozó nő, mert neki volt is munkája – csakhogy ettől a várhatóan érkező embermennyiségtől Maria, a ház éppen költöző addigi lakója érthetően kiakadt. Akkor próbáltuk csökkenteni a résztvevők számát, volt 1 nő 2 gyerek, 2 nő 4 gyerek verzió is, végül ez utóbbi maradt.

 

Közben az világos volt, hogy a magyar iskolával valamit kezdeni kell, és a gyerekek olyan lelkesek voltak, hogy előre tanultak, és letették az osztályozó vizsgákat az egész évi magyar tananyagból. Nem volt ez ilyen egyszerű, mint ahogy leírom, kemény volt, pontos időbeosztást és összeszedettséget igényelt, de a tanárok nagyon segítőkészek voltak, a gyerekeink pedig elszántak.

A kinti iskolát már hívogattuk telefonon, és egy Renato nevű irodavezető megnyugtatott minket, hogy minden rendben lesz, hiszen EU tagállamból jövünk. Annyit kért, hogy jelentkezzünk, amikor majd már ott leszünk.

 

És akkor eljött az indulás.

 Folytatás itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://toszkanaeshetkoznapok.blog.hu/api/trackback/id/tr333370761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása