Kövess a Facebookon!

Toszkána és hétköznapok

Írások egy magyar család toszkánai életéről, mindennapjairól, saját képekkel illusztrálva. Nem realtime, a fáziskésés kb. három év, a papíron írt napló szerkesztett, kiegészített változata. e-mail:toszkanaeshetkoznapok@gmail.com

KEZDETEK

Címkék

Firenze-Nord – ékszíj a földön

2011.10.08. 12:48 - Toszkána és hétköznapok

Címkék: Firenze Toszkána Toscana Siena

Kora hajnalban indultunk, remélvén, hogy így este érkezünk majd meg. Az úton Bolognáig semmi említésre méltó nem volt, a gyerekek is egész jól bírták. Hamarosan viszont furcsa jelek kezdtek feltűnni a műszerfalon, és éreztem, hogy a szervó sem nagyon működik. Végül Firenze-Nord előtt megálltunk a benzinkútnál.

Matattunk egy ideig a motorháztető alatt, hogy vajon a szervó-olaj folyt-e el, vagy mi a szösz van?

Budapesten nagyon alaposan átvizsgálták korábban, még indulás előtt a Chryslerünket, emiatt mertem remélni, hogy csak valami banális oka lehet az egésznek.

Az akkumulátorjel is felvillant a műszerfalon, úgyhogy oda készültem tolatni némi áramforráshoz, megnézni, még ha furcsának is tűnt, hogy esetleg lemerült volna.

Firenze, Ponte Vecchio - már egész közel voltunk a célhoz

És akkor tolatás közben leesett.

Az ékszíj.

Egyszer csak ott volt a földön.

Reméltem, hogy nem igaz. De sajnos az volt...

Péntek este hét óra, már minden zárva. A siénai barátaink nem vették fel a telefont, de mindegy is volt, mert épp síelni voltak.

Pestről persze jöttek a nyugtalan SMS-ek, hogy mi van velünk, de igyekeztünk megnyugtató válaszokat küldeni, hisz segíteni 1100 km távolságból úgysem tudtak volna.

Mivel annyi pénzünk nem volt, hogy valami szállodafélébe menjünk, nem maradt más, mint az autóban aludni, és reménykedni, hogy másnap az a bizonyos közeli szerelő, akiről a segítőkész benzinkutasok is meséltek, könnyen megoldja az ügyet, és mehetünk is tovább.

A csomagjainkat átrendeztük úgy, hogy mindenki le tudjon feküdni, és mivel irgalmatlanul fáradtak voltunk, elég hamar elaludtunk.

Folytatás.

A bejegyzés trackback címe:

https://toszkanaeshetkoznapok.blog.hu/api/trackback/id/tr134148158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása