Kövess a Facebookon!

Toszkána és hétköznapok

Írások egy magyar család toszkánai életéről, mindennapjairól, saját képekkel illusztrálva. Nem realtime, a fáziskésés kb. három év, a papíron írt napló szerkesztett, kiegészített változata. e-mail:toszkanaeshetkoznapok@gmail.com

KEZDETEK

Címkék

San Gusmé és a körívben futó szőlősorok

2012.01.29. 21:46 - Toszkána és hétköznapok

Címkék: városkapu Olaszország Toszkána Toscana Siena Chianti Classico Chianti Castelnuovo Berardenga San Gusmé szőlősorok középkori falak

PICT3883.JPG

Reggel nyomott idő volt, úgyhogy újra városokat indultunk nézni. A szomszédok meséltek már a különleges, kör alakban futó san gusméi szőlősorokról, és az egyik kolléganőm családjának a városon belül volt étterme.
 San Gusme1.JPG

 

San Gusmé icike-picike hangulatos település. A középkori falak tövében cserepes virágok, hétköznapi mozgolódás, amely bennünk újra a „ki kéne próbálni itt élni” érzést hozta elő.

San Gusme3.JPG

PICT8252.JPG

 A városfalakon belülre csak gyalog lehet bemenni, ez talán még kedvesebbé teszi. A falakon kívül modernebb épületek voltak, az a rész már nem vonzott minket annyira.

PICT8264_5.jpg
 PICT8291_2.jpg

A főkapu közeléből rálátni a szőlősorokra, de nekünk az nem volt elég, mi megnéztük oldalról is, meg lejjebbről is.

Villa a Sesta.jpg

Folytatás

A bejegyzés trackback címe:

https://toszkanaeshetkoznapok.blog.hu/api/trackback/id/tr793971672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása