Kövess a Facebookon!

Toszkána és hétköznapok

Írások egy magyar család toszkánai életéről, mindennapjairól, saját képekkel illusztrálva. Nem realtime, a fáziskésés kb. három év, a papíron írt napló szerkesztett, kiegészített változata. e-mail:toszkanaeshetkoznapok@gmail.com

KEZDETEK

Címkék

Egy újabb ház belülről és egy újabb Karin

2012.05.19. 19:03 - Toszkána és hétköznapok

Akkoriban kedves szokásunkká vált, hogy a kicsik iskolába indulásakor hamarabb felkeltünk, és felsétáltunk a városba egy körre mindannyian a gyönyörű reggeli napsütésben. Az egyik ilyen napon megszólított bennünket egy szőke magas hölgy angolul, hogy „ez a sok gyerek mind a miénk?” Pár szót váltottunk – már olaszul – hogy vakáción vagyunk-e itt, vagy maradunk, majd mindenki ment tovább.

Később, mikor már leadtuk a gyerekeket, kettesben a férjemmel még visszatértünk a városba barangolni meg fényképezni (a gép nélkül ritkán teszünk meg még rövid utakat is), amikor újra belefutottunk a szőke, magas hölgybe. Újra szóba elegyedtünk, ekkor már az is kiderült, hogy Karinnak hívják, és harminc éve érkezett Németországból, hogy Radicondoli híres szülöttének, a zeneszerző Luciano Beriónak a családjában gyerekekre vigyázzon.
Mondtuk, hogy mi épp a róla elnevezett utcában lakunk, ő meg nevetve mondta, hogy ő meg épp a lakásába indult, mert amikor nincsenek itt, akkor ő tartja rendben, és ha van kedvünk, tartsunk vele.

Kihagyhatatlan lehetőség volt, hogy bebocsájtást nyerünk egy újabb lakásba a főutcán, úgyhogy örömmel mentünk. A bejárat az utcáról nyílt, de a középkori falak mögött egy teljesen modern lakás tárulkozott fel konyhaszigettel, gépekkel. Legjobban az ragadott meg, ahogyan a tér növelése érdekében összenyitottak két szintet, mert így megoldották a középkori épületekben gyakori fényhiány problémáját, és nagyon szellős, laza hangulatot nyertek ezáltal.

A másik kedves részem a terasz volt, a feltárulkozó panorámától hosszú percekig nem tudtunk elszakadni. Közben Karinnak szegeztük, hogy mi a csudáért látszanak mindenfelé füstgomolyagok a távolban? Mire megnyugtatott, hogy azok nem füstöt fújó kémények, hanem gőzforrások, így nem szennyezik a környezetet.

Készítettünk képeket, de a lakás épp egy kisebb felújítás alatt volt, szóval nem épp a fotóst várták...

Közben mesélt Karin még magáról, hogy van egy pontosan akkora fia, mint a mienk, csak sajnos elvált már az apukájától jó ideje, így egyedül neveli. Megadta a telefonszámát is, hogy bármivel kapcsolatban nyugodtan hívjuk fel, ha segítségre van szükségünk.

Folytatás

A bejegyzés trackback címe:

https://toszkanaeshetkoznapok.blog.hu/api/trackback/id/tr424526260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása