Kövess a Facebookon!

Toszkána és hétköznapok

Írások egy magyar család toszkánai életéről, mindennapjairól, saját képekkel illusztrálva. Nem realtime, a fáziskésés kb. három év, a papíron írt napló szerkesztett, kiegészített változata. e-mail:toszkanaeshetkoznapok@gmail.com

KEZDETEK

Címkék

Házkeresés következő évre

2012.03.09. 08:00 - Toszkána és hétköznapok

Címkék: munka olasz lakás iparművész Ricasoli

 Azt kellett még meglelnünk, hogy hol fogunk lakni, illetve miből fogunk megélni, ha kimegyünk.
Csupa részletkérdés...
A munkára a férjemnek volt egy ötlete, mivel ez az időszak rengeteg jó kapcsolatot hozott, köztük inspiráló, újszerű dolgokat készítő iparművészekkel is. Arra gondoltunk, hogy néhányuk termékét megpróbálnánk az eddigre megismert fórumokon, kiállításokon, vásárokon értékesíteni, ami hozna jó kapcsolatokat a továbblépéshez. Meg is beszéltük néhányukkal, hogy lelkesednének-e egy ilyenért és a válaszuk kedvező volt.

A lakóhelyünket kellett még megtalálnunk.

A noteszomban megvolt Francesca Ricasoli bárónő telefonszáma, őt szeptember óta rendszeresen hívtam, hogy hátha van számunkra egy kiadó háza. Éppen nem bővelkedett ilyesmiben, de megadta az unokahúga számát, akinek viszont volt, igaz, meglehetősen drágán, de örök optimizmusommal úgy ítéltem, hogy majd leengedi. Olyan nagyon nem akarta leengedni, de azért a decemberi sienai tartózkodásom idejére megbeszéltünk egy találkozót, amit az utolsó napon lemondtam, mert éppen képtelen voltam túllépni az érzelmi kimerültségemen.

Sok barátunkat kértük, hogy segítsenek, illetve az interneten is kutakodtunk. Felhívtam több ingatlanirodát, de nem sok jóval kecsegtettek, mert sokan voltunk, kevés pénzünk volt és viszonylag rövid időre kerestünk lakást. Egyszer a tesóm lányai találtak az utcán egy hirdetési újságot, amelynek a kiadó lakásokat hirdető oldalai közül párat a mamájuk beszkennelt, így volt néhány reménykeltő jelöltünk.

Felhívtam jópárat közülük kérdezősködni és végül három olyan is akadt, amit ki bírtunk volna valahogy fizetni, illetve a tulajok nem bánták, hogy csak öt hónapra jövünk, viszont négy gyerekkel és külföldiek vagyunk.

Amikor csak volt erre lehetőség, kértük, hogy küldjenek fényképeket a bérelhető lakásról, így volt előzetesen némi benyomásunk, hogy melyik lenne szimpatikus megoldás. Addigra már letettünk arról, hogy csak Chiantiban keressünk lakást, lényeges szempont egyedül valamilyen iskola elérhetősége maradt. A kint lakó testvéremék voltak olyan önfeláldozóak és felajánlották, hogy körbeutazzák a szóba jöhető helyeket. Volt egy chiusdinói és egy palazzettói lakás, de az egyik nem volt berendezve, a másik viszont annak ellenére, hogy viszonylag kicsi volt, akár a megoldást is jelenthette.
A kedvenc jelöltünk Radicondoliban volt, ez volt az a lakás, amelyért a képek alapján megdobbant a szívünk és a környékről készített képeket is vonzónak találtuk. Amikor a tulajdonosnő egy e-mailben megpendíttette, hogy saját kertünk és a szomszédokkal közös medencénk is lenne, álmodozni kezdtünk.

Folytatás

A bejegyzés trackback címe:

https://toszkanaeshetkoznapok.blog.hu/api/trackback/id/tr644211788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása