Kövess a Facebookon!

Toszkána és hétköznapok

Írások egy magyar család toszkánai életéről, mindennapjairól, saját képekkel illusztrálva. Nem realtime, a fáziskésés kb. három év, a papíron írt napló szerkesztett, kiegészített változata. e-mail:toszkanaeshetkoznapok@gmail.com

KEZDETEK

Címkék

Kirándulások a szomszéd dombokon: Mensano, Castelnuovo, Colle

2012.05.23. 10:17 - Toszkána és hétköznapok

Amint megjött a férjem, kirándulni kezdtünk, hol kettesben, hol meg az egész család.

Először a közelben lévő Cecina folyót néztük meg a leszakadt híddal, majd továbbmentünk a messziről szépnek látszó, de belülről szerintem nyomasztó Castelnuovo Val di Cecinát megnézni.

Castelnouvo1.jpg

castelnouvo2.JPG


Castelnuovo Val di Cecina nappal és este

Másnap a közeli dombon lévő Mensanóba mentünk, amiről állítólag a partizánok ágyúzták a háború végén Radicondolit.

Ez nagyon jól sikerült találkozás volt Mensanóval, sütött a nap, a dombtetőn lévő körpanoráma meg az alatta lévő helyes kis borgó kedves összképpé álltak össze.

 

Colle di Val d'Elsába is elmentünk, egyrészt bevásárolni, mert ott van a legközelebbi kedvezőbb árakkal dolgozó szupermarket, a radicondolibeli kis élelmiszerboltok elég komoly felárral árusítanak mindent. Dolgunk végeztével megkerestük a liftet, és felvitettük magunkat az óvárosba turistáskodni.

 

Folytatás

A bejegyzés trackback címe:

https://toszkanaeshetkoznapok.blog.hu/api/trackback/id/tr834532483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása