Kövess a Facebookon!

Toszkána és hétköznapok

Írások egy magyar család toszkánai életéről, mindennapjairól, saját képekkel illusztrálva. Nem realtime, a fáziskésés kb. három év, a papíron írt napló szerkesztett, kiegészített változata. e-mail:toszkanaeshetkoznapok@gmail.com

KEZDETEK

Címkék

Radicondoli!

2012.03.14. 08:23 - Toszkána és hétköznapok

Címkék: olasz iskola Firenze Róma Udine Radicondoli Greve in Chianti Colle di Val d'Elsa

Teljes izgalomban voltunk.

Radicondoli olyan szinten váltott ki lelkesedést belőlünk, mint egy évvel korábban Gaiole in Chianti: nézegettük állandóan a térképen, keresgetünk róla képeket, még dalokat is költöttünk róla.

Fejtegettük az okát, hogy miért volt elérhető az ára, ha ilyen jó kondíciókkal rendelkezik és az összes kinti ismerősünk azt mondta, hogy ezt igazán nem nehéz megfejteni: annak, aki mindennap bejárna valamelyik városba dolgozni, Radicondoli a világ végén van. 

A tulajdonosnő egy nagyon szimpatikus hölgy volt már a telefonok alapján is, a testvérem családjának ugyanez volt a benyomása. Volt olyan kedves és elküldte a lakásban lévő tárgyak listáját. Ez óriási ötlet volt, bár Daniela, a tulajdonosnő viccelődött, hogy a lista toszkán nyelvjárásban íródott, úgyhogy kérdezzek nyugodtan. 

 

A pesti munkahelyemen a tulajdonos fültanúja volt a rendszertelen levegővételemnek a háznézés utáni hírek megtudásakor, így akkor rákérdezett, hogy minden rendben van-e velem. Neki, ha nem is azonnal, de amikor leülepedett bennem, akkor elmondtam, hogy most már eléggé úgy tűnik, hogy tényleg megyünk. Megértette, és mondta, hogy várnak vissza szeptemberben. Eddigre már sok szálon elindult a szervezettebb értékesítés, több új értékesítési csatornával is próbálkoztunk és haladtunk szépen előre – szóval nem a pácban hagytam ott őket.

A kinti munkákat kellett megszerveznünk. Először olyan rendezvényekre akartunk koncentrálni, amelyek egyrészt hoznak új kapcsolatokat és ezáltal visznek előre. Az egyik ilyen Greve volt, a másik pedig a nagy firenzei kézműves vásár, amit már Udine óta rengeteg ismerősöm emlegetett. Rómában megismerkedtünk karácsony előtt Sergioval, illetve főleg a barátnőjével, akikkel együtt szándékoztunk standot bérelni, hogy a költségeket és az elfoglaltságokat beosszuk egymás között.. Velük elég sokat Skype-oltunk Pestről, hogy mit hogyan szervezzünk meg, menjünk-e olcsóbb pavilonba, ami viszont hátrébb van, mennyi kockázatot vállaljunk, meg ilyenek.

Felhívtam az iskolát Radicondoliban, hogy tapogatózzak az ügyintézésről. Megtudtam, hogy mindent Colle di Val d'Elsában kell intézni, elkértem az illetékes iroda számát és már hívtam is. Nem kértek semmi extrát ugyanakkor a beiratkozási folyamatot természetesen csak személyesen lehetett elindítani.

Folytatás

A bejegyzés trackback címe:

https://toszkanaeshetkoznapok.blog.hu/api/trackback/id/tr624308201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása