Kövess a Facebookon!

Toszkána és hétköznapok

Írások egy magyar család toszkánai életéről, mindennapjairól, saját képekkel illusztrálva. Nem realtime, a fáziskésés kb. három év, a papíron írt napló szerkesztett, kiegészített változata. e-mail:toszkanaeshetkoznapok@gmail.com

KEZDETEK

Címkék

Monte Argentario és a tengerpart

2012.01.31. 22:22 - Toszkána és hétköznapok

Címkék: tengerpart sziklás tengerpart panoráma út Olaszország Toszkána Toscana Monte Argentario Porto Santo Stefano Marina di Grosseto

PICT3760.JPG

 

 Végre felmelegedett annyira az idő, hogy nekivágjunk a tengerpartnak. Nem adtuk alább, Monte Argentario felé tartottunk, egy olyan szigetecskéhez a parthoz közel, amelyhez néhány dűnesávon át vezet az út. Az egész lényegében egy hegy, teleépítve villákkal, nyaralóházakkal, gyönyörű kilátással a tengerre, és az öblökben parkoló jahtokra.

PICT3757.JPG
Két jelentősebb városa van: Porto Santo Stefano és Porto Ercole.
Először Porto Santo Stefanoban szálltunk ki, és egyből lementünk a partra fürödni.

PICT3755.JPG

PICT3765.JPG
Porto Santo Stefanon átmegy egy híres panorámaút, de mi nem azt követtük, hanem fürdés után körbementünk a sziget szélén, egészen Porto Ercole közelébe. 

PICT3787.JPG

PICT3785.JPG

Gyönyörű tengeröblöket, vízen suhanó hajókat, a sziklákon pedig drága villákat láttunk, amiből arra következtettünk, hogy a sziget hátsó része inkább a tehetőseké.
A térképünk szerint a szigetet körbe lehetett volna a parthoz közeli úton autózni, és ezt mi meg is kíséreltük. Valamit elnézhettünk azonban, mert az aszfaltút azonban egy idő után egysávosra szűkült, majd földúttá változott. 1-2 kilométer után a földút is off-road jellegűvé vált, fél méter magas szikladarabokat kellett kerülgetni rajta bálna méretű, városi közlekedésre tervezett autónkkal. Akkor adtuk fel végleg, hogy ezen az úton körbeautózhatunk a szigeten, amikor egy terepjáró jött velünk szembe, és a vezetője hozzánk hasonlóan elveszettnek tűnt, amint szintén Porto Ercolét kereste, és panaszkodott a szörnyű útra.

PICT3781.JPG

PICT3772_1.JPG
Visszamentünk újra a sziget szélén Porto Santo Stefano felé, hogy keressünk egy helyet, ahol fürdünk még egyet a tengerben. Mivel a köves tengerpartot aznap már kipróbáltuk, inkább homokosra vágytunk, így Marina di Grosseto felé vettük az irányt, és az egész délutánt ott töltöttük hancúrozva a hullámokban, homokvárrendszereket építettünk, és elsétáltunk többször a part mentén a hullámtörőig, ahol a hallgatóztunk, hogy miről beszélgetnek a horgászok.

PICT3792.JPG

Folytatás

A bejegyzés trackback címe:

https://toszkanaeshetkoznapok.blog.hu/api/trackback/id/tr114035612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marionette 2012.02.07. 19:52:46

Mi is jártunk 2009-ben Monte Argentarióban, nagyon kellemes és gyönyörű élményként él bennem. Annak ellenére, hogy mi végig mentünk azon a bizonyos úton, ami meglehetősen izgalmas volt! Oda már nagyon közel volt Porto Stefano, nem volt kedve a férjemnek visszafordulni, de azért arra, amin végig kellett mennünk, nem számítottunk! És volt benne még egy jó móka, úgy tűnt egy idő után, hogy vége a rettenetes útnak, de az csak vicc volt, mert pár száz méter után folytatódott a rémálom!:-) De megúsztuk, a kocsi is! Nagyon sokat filóztam azon, hogy hogyan volt lehetséges ez, és arra a következtetésre jutottam, hogy a motorosok szándékosan nem csinálják meg az utat, ezzel megakadályozva azt, hogy kedvük legyen ott kipróbálni motorjaik és saját képességeiket!


süti beállítások módosítása